2401 TI LVE Fase 2 Exterieur Tuin 1 HR webp

Veelgestelde vragen

Planning

Wanneer start de verkoop?

Wanneer start de verkoop? De verkoop is gestart. Kijk bij de woningzoeker welke woningen nog beschikbaar zijn. Als u een account heeft of aanmaakt kunt u inschrijven op een of meerdere bouwnummers.

Hoe werkt de toewijzing?

Mensen die inschrijven zonder voorbehoud van financiering of die een positieve hypotheekverklaring hebben overlegd krijgen voorrang. Bij meerdere inschrijvingen op een bouwnummer wordt er geloot.

Tot wanneer kan ik me inschrijven?

U kunt zich inschrijven maandag 22 april 23:59 uur.

Wanneer vindt de toewijzing plaats?

De toewijzing vindt plaats vanaf 23 april. Uiterlijk binnen een week hoort u of u bent ingeloot. Als u bent ingeloot dan belt de makelaar u om een eerste gesprek in te plannen. Iedereen die niet is ingeloot ontvangt een e-mail.

Inschrijfprocedure

Hoe kan ik me goed voorbereiden op de start verkoop?

We geven 10 tips om u goed voor te bereiden op de start verkoop. Doe er uw voordeel mee.

 1. Laat de waarde van uw huidige koopwoning bepalen.
 2. Bepaal voor uzelf wat de maximale woonlasten mogen zijn.
 3. Ga in gesprek met een financieel adviseur van Vaes Finance en laat berekenen hoeveel hypotheek u kunt krijgen.
 4. Laat een hypotheekverklaring maken. Met een positieve hypotheekverklaring krijgt u voorrang bij de start verkoop.
 5. Bepaal aan welke eisen uw nieuwe huis moet voldoen.
 6. Verken het aanbod op de website van Land van Essche.
 7. Bezoek de locatie om een gevoel te krijgen voor de plek.
 8. Meld u aan als belangstellende, vul in welke woning uw voorkeur heeft, dan hoort u als eerste het laatste nieuws.

De inschrijving voor fase 1 is gesloten. Schrijf u in als belangstellende als u meer wilt weten over fase 2 van Land van Essche.

Duurzaamheid

Wat betekent ENG?

De woningen in Land van Essche zijn ENG. ENG staat voor Energie-Neutraal Gebouw. En daar zijn een aantal zeer interessante voordelen aan verbonden, zoals een lagere energierekening en rentekorting op uw hypotheek.

In welke opzichten is Land van Essche duurzaam?

Land van Essche wordt klimaatadaptief en natuurinclusief. En de woningen zijn ENG. Goed voor de natuur en goed voor u, want de woningen zijn allemaal gasloos, uitstekend geïsoleerd en voorzien van de nieuwste technieken en materialen. Daardoor voelt het huis heel comfortabel.

Wat betekent klimaatadaptief?

De landschappelijke kwaliteiten die er al zijn, gaan we versterken door klimaatadaptief te ontwikkelen. We zorgen ervoor dat regenwater niet via het riool wordt afgevoerd. Regen vangen we op in wadi’s. Het water wordt langzaam afgevoerd in de bodem. Het leuke aan zo’n wadi is dat je er kunt spelen. Soms staat de wadi droog, soms is het er drassig. Planten en dieren vinden zo’n plek ook erg prettig en dus verrijkt de wadi ook de biodiversiteit. 

Natuurlijk komen er stoepen en straten in Land van Essche, maar waar mogelijk maken we de openbare ruimte groen. Zo ook bij de parkeerplaatsen. Deze krijgen waterdoorlatende bestrating en worden weggewerkt in een hofje. Het voordeel hiervan is dat auto’s uit het zicht zijn, maar wel vlak bij uw woning staan.

Woningen

Er zijn rijwoningen, hoekwoningen, vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen, appartementen en penthouses. We hebben maar liefst 11 woningtypen waar u uit kunt kiezen. Bekijk hier het aanbod.

Wat zijn de prijzen?

Deze staan bij alle bouwnummers vermeld. Zie de woningzoeker.

Is er vloerverwarming?

Standaard wordt er in de woningen vloerverwarming gelegd op de begane grond en 1e verdieping (m.u.v. de levensloopbestendige woningen).

Hoe diep zijn de tuinen ongeveer?

De tuinen zijn minimaal 10 meter diep. Veel tuinen zijn dieper.

Financiën

Wat is een hypotheekverklaring?

Het is wel al slim om u nu financieel voor te bereiden. Vraag om een hypotheekverklaring bij Vaes Finance (die bij dit project betrokken is) of uw eigen adviseur.  Een hypotheekverklaring wordt verstrekt na een financiële check door een hypotheekadviseur en toont aan dat u de woning en bijkomende kosten kunt betalen. Mensen van wie uit de hypotheekverklaring blijkt dat zij de woning daadwerkelijk kunnen kopen, hebben voorrang in de toewijzing. Kortom, met een financiële check maakt u meer kans om uw droomhuis te bemachtigen.

Wat is een starterslening?

De gemeente Hoeksche Waard biedt een speciale lening aan voor starters waarmee u maximaal € 35.000 extra kunt lenen boven op uw maximale hypotheekbedrag. Deze lening wordt verstrekt onder gunstige voorwaarden waardoor het gemakkelijker wordt om uw droomwoning te financieren. De eerste 3 jaar hoeft u geen rente te betalen en hoeft ook niets af te lossen. Dit geeft u de mogelijkheid om uw financiële situatie rustig op te bouwen zonder directe druk om extra lasten te dragen.

Wat is vrij op naam?

Dit betekent dat de verkoper de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening neemt. De kosten voor de woningoverdracht bestaan uit de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de akte van levering.

Wat zijn de financiële voordelen van een duurzame woning?
 • Een hogere hypotheek vanwege een energiezuinig huis.
 • Extra hypotheekrentekorting vanwege een energiezuinig huis.
 • Voorlopig geen onderhoudskosten.
 • Uw huis is klaar voor de toekomst, u hoeft niet meer te verduurzamen.
Hoeveel tijd krijg je na het tekenen van het koopcontract om de hypotheek rond te krijgen?

2 maanden, zoals in de ontbindende voorwaarden in het koopcontract staat.

Komen er rentekosten bovenop de koopsom?

Nee, er worden geen rentekosten berekend

Wanneer betaal ik de grondprijs, en wanneer betaal ik de aanneemsom?

De grondprijs wordt bij de notaris verrekend op het moment dat u de grond in eigendom verkrijgt (transportdatum). De betaling van de aanneemsom verloopt volgens het betaalschema in termijnen zoals opgenomen in de aannemingsovereenkomst, vanaf start bouw.

Openbaar gebied

Waar kunnen mijn kinderen spelen?

In de wijk komen twee groenzones waarlangs de verandawoningen komen. Deze autovrije groenzone is de perfecte speelplek voor de kinderen. Maar ook langs de natuurrijke oevers kunnen ze op avontuur als ze wat ouder zijn.

Hoe wordt de nieuwe wijk ontsloten?

Via de Randweg om Strijen. Heel makkelijk, u hoeft niet door het dorp te rijden om Strijen te verlaten

Waar kan ik parkeren?

De vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen hebben één of twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Voor de andere woningen is in hofjes achter de woningen of in de straat volop parkeergelegenheid.

Overige vragen

Wanneer begint de 2e fase?

De bouw van fase 2 is afhankelijk van verkoop van fase 1

Is er standaard een laadplek voor elektrische auto's?

Er zijn voorbereidingen getroffen voor laadpalen (mantelbuizen). De daadwerkelijke paal dient aangevraagd te worden bij de gemeente (in geval van een publieke laadpaal) en in geval van eigen oprit kunt u dat zelf regelen.

Hoe zit het met het sanitair en keuken? Is dat inclusief of exclusief? Zijn er project leveranciers voor de keuken en sanitair?

De woningen zijn inclusief sanitair en exclusief keuken. ThuisinBouwen die de woningen gaat bouwen heeft een inspiratiecentrum, waar u na het tekenen van de koopovereenkomst wordt uitgenodigd. Dit inspiratiecentrum biedt een breed scala aan bouw- en interieurmaterialen.

Wat is de koopstart regeling 

Op de website landvanessche.nl (bij Informatie > KoopStart) vindt u meer informatie.

Is er keuze voor sanitair en tegels en kan ik keuken zelf kiezen

De woningen zijn inclusief sanitair en exclusief keuken. ThuisinBouwen die de woningen gaat bouwen heeft een inspiratiecentrum, waar u na het tekenen van de koopovereenkomst wordt uitgenodigd. Dit inspiratiecentrum biedt een breed scala aan bouw- en interieurmaterialen.

Maximaal 8