OH 03

ENG

Het begrip ENG staat voor ‘Energie-Neutraal Gebouw’. Een ENG wekt over een jaar gezien evenveel energie op als het verbruikt. Met andere woorden: uw woning of appartement is zeer energiezuinig. We zetten de voordelen van het bezitten van een ENG op een rij.

Eng1

Lagere
energiekosten

Duurzame huizen, zoals energie-nul gebouwen (ENG’s), hebben geavanceerde energie-efficiënte systemen en zijn vaak uitgerust met zonnepanelen. De woningen in Land van Essche in Strijen zijn ontworpen om de energiebehoefte te minimaliseren en zijn in staat om zelfvoorzienend te zijn in hun energiebehoeften. Dit betekent dat ze minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen en aanzienlijk lagere energiekosten hebben. En wist u dat veel hypotheekverstrekkers rentekorting geven als u een ENG koopt? U leest er hier meer over.

C51 (park)
Milieuvriendelijk
Verbeterd comfort
Een goede investering

Milieuvriendelijk

ENG's dragen bij aan een duurzamere toekomst. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen en het minimaliseren van het energieverbruik wordt de ecologische voetafdruk verminderd en helpt u de klimaatverandering te bestrijden.

Verbeterd comfort

ENG's zijn goed geïsoleerd en hebben geavanceerde ventilatiesystemen. Dit zorgt voor een betere temperatuurregeling, luchtkwaliteit en akoestische isolatie. U geniet straks van een comfortabeler binnenklimaat.

Een goede investering

Met de toenemende focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie worden ENG's steeds waardevoller. Een ENG bezitten is dus een goede investering. Uw woning is in de toekomst meer waard dan een huis dat niet zo duurzaam is.