Meestgestelde vragen webinar

Tijdens het webinar zijn er heel veel vragen gesteld. Heel erg leuk, want het laat ons zien hoe groot de belangstelling is. 

Land van essche 3

Op veel vragen konden we tijdens het webinar reactie geven. De dag erna zijn de nog openstaande vragen beantwoord. De 12 meestgestelde vragen zetten we in deze nieuwsbrief voor u op een rij, dan bent u weer helemaal bijgepraat.

Wanneer zijn de plattegronden beschikbaar?
De consumentenplattegronden worden op dit moment gemaakt. Ze zijn klaar als de verkoop start op 23 november.

Wat is BVO?
De bruto-vloeroppervlakte (BVO) is de totale oppervlakte van een ruimte of meerdere ruimtes in een woning gemeten langs de buitenomtrek van de buitenste scheidingsconstructie die de ruimte(n) omringt.

Zijn sanitair en keuken bij de prijs inbegrepen?
De woningen worden met mooi sanitair opgeleverd. Een keuken is niet bij de prijs inbegrepen en u bent vrij in de keuze van een keukenleverancier. Na het tekenen van de koopovereenkomst wordt u uitgenodigd in het geweldige inspiratiecentrum van Thuis in Bouwen. Deze prachtige showroom biedt u een breed scala aan bouw- en interieurmaterialen. U vindt hier letterlijk alles onder één dak. Dit geeft u een overzichtelijk beeld van alle mogelijke bouwstijlen voor in- en exterieur. In het inspiratiecentrum loopt u langs de échte producten, zodat u ze al kunt zien en aanraken. In het volgende webinar vertelt Thuis in Bouwen er meer over.

Welke opties zijn er en wat zijn de kosten?
De architect gaat allerlei opties uitwerken, zoals een dakkapel, uitbouw en het eventueel betrekken van een berging bij de twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Deze opties worden in een lijst gezet, voorzien van prijzen. De optielijst is beschikbaar bij start verkoop.

Is casco opleveren mogelijk?
Nee, dit is niet mogelijk.

Wanneer start precies de verkoop?
Donderdag 23 november! Dan organiseren we weer een webinar. Direct na het webinar staat alle informatie op de website en kunt u zich online oriënteren en inschrijven. Verdiep u in de woningtypen, prijzen en plattegronden, verzamel uw vragen en kom op 25 november naar het live event dat we organiseren in zaal Streona in Strijen. Ons complete team is op 25 november aanwezig om u te helpen. Daarbij tonen we op grote doeken allerlei beelden van de nieuwbouw en ligt de prachtige brochure gedrukt voor u klaar.

Hoe zit het met de toewijzing?
Na 23 november heeft u tot 8 januari 24:00 de tijd om u in te schrijven. Het is niet ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt.’ Na de sluitdatum kijken we hoeveel inschrijvingen er voor elk bouwnummer zijn.

  • Als u de enige bent die zich heeft ingeschreven op een bouwnummer, dan wordt u de optant. De makelaar belt u om een afspraak in te plannen voor een gesprek.
  • Als er meer inschrijvingen op één bouwnummer zijn, worden de mensen geselecteerd die een positieve hypotheekverklaring kunnen overleggen. Tussen deze mensen wordt geloot. Dit geldt voor zowel de starterswoningen als alle andere woningen.

Is elektrisch laden mogelijk?
In het project komen mantelbuizen waarop laadpalen aangesloten kunnen worden in het openbare gebied. De laadpaal moet dan worden aangevraagd bij de gemeente. Bij de tweekappers en vrijstaande woningen kan er in stroom worden voorzien vanuit de meterkast.

Hoe zit het met de huurwoningen?
In fase 2 komen 39 middeldure huurwoningen en appartementen en 20 sociale huurwoningen. We verwachten dat de bouw hiervan in het najaar van 2025 gereed is. In het voorjaar van 2025 start BOwonen met de verhuur van de middeldure huurwoningen. De sociale huurwoningen worden verhuurd door HW Wonen.

Hoe is de scheiding tussen de terrassen en balkons bij het appartementengebouw?
Het zijn separate balkons met stalen balustrade. De onderlinge afstand bedraagt minimaal 3 meter. De terrassen van de veranda-appartementen-starters liggen tegen elkaar. Deze zijn ca. 7 meter breed waardoor er voldoende ruimte is om met plantenpotten een stukje privacy te creëren.

Hoeveel slaapkamers hebben de starterswoningen?
De verandawoning-starters heeft 3 slaapkamers.
Het veranda-appartement-starters heeft 1 slaapkamer.

Hebben de startersappartementen ook een eigen berging?
Ja.

Is er bij KoopStart sprake van een erfpachtconstructie?
Ja. Maar de canon is nul euro, waardoor u geen extra kosten heeft.

We wensen u nog een fijne dag.

Hartelijke groet,

Team Land van Essche

Meer nieuws

LvE bericht 36

Fase 2

Vorige week heeft iedereen die ingeschreven stond als belangstellende goed nieuws gekregen. Speciaal voor deze groep geïnteresseerden is fase 2 in de verkoop gebracht. Deze mensen krijgen 3 weken de tijd om zich in te schrijven. De woningen die na de inschrijftermijn niet onder optie zijn, worden vrij op de markt gebracht.

LvE bericht 35

Nieuws over fase 2

De grote belangstelling voor Land van Essche heeft ons positief verrast.
Sneller dan verwacht kunnen we daarom verder met fase 2.