Er is zoveel mogelijk - Financieel adviseur Chris vertelt

Chris Vaes van Vaes Finance is als financieel expert betrokken bij Land van Essche. Hij weet alles over duurzame hypotheken, rentekorting en overbruggingskredieten, dus gaan we met Chris in gesprek en daar worden we een stuk wijzer van.

23 04 2021 Vaes vs Kompas   Els fotografie 18[2]

“Ik vind het leuk en goed dat dit project zich richt op zo’n brede doelgroep. Starters, doorstromers, oud en jonger; iedereen kan hier een passend huis vinden. Zeker omdat de prijzen voor Hoeksche Waardse begrippen echt scherp zijn. Door de Koopstartregeling of de Starterslening van de gemeente is het ook voor starters mogelijk om hier een huis te kopen. En met deze prijzen is het project ook heel interessant voor mensen die willen doorstromen naar een grotere of mooiere koopwoning. Je koopt toch weer helemaal nieuw met alle voordelen die daarbij komen kijken.”

Woondromen waarmaken
“Land van Essche wordt prachtig en van het feit dat betaalbaarheid en duurzaamheid hoog in het vaandel staan, word ik als adviseur gelukkig. Want als ik belangstellenden spreek, kan ik makkelijker dromen waarmaken en zeggen dat het financieel haalbaar is. Ondanks strenge regels is het nog steeds mogelijk een hogere hypotheek en extra hypotheekrentekorting te krijgen bij de aankoop van een energiezuinig huis. Daarbij kunnen kopers meerwerk (keuken, badkamer, vloer, etc.) voor 100% meefinancieren.” Om dubbele woonlasten hoeft u zich ook geen zorgen te maken, volgens Chris. “Wij kunnen hypotheeklasten tijdens de bouw meefinancieren.”

Rentestand hoog of laag?
Over de huidige rentestand is Chris duidelijk: “Die is marktconform. Als je kijkt naar de afgelopen 30 jaar is de rente van nu ‘normaal’. In de jaren 80 was de rente met 13% extreem hoog, daarentegen was de 1 à 2% van de afgelopen jaren het andere uiterste. Het feit dat we nu komen uit een periode met een heel lage rentestand zorgt voor een afwachtende houding. Dat begrijp ik, het is gewoon even wennen. Maar geloof me, over een jaar is dit het nieuwe normaal.”

Goed om te weten
Als u al een koopwoning heeft, is het mogelijk om de overwaarde (taxatiewaarde -/- hypotheek) tijdelijk voor te financieren met een overbruggingshypotheek. Hierdoor kunt u meer financieren en is het voor de geldverstrekker makkelijker te financieren. Bij verkoop van de woning wordt deze overbruggingshypotheek in één keer afgelost door de notaris. En omdat u in een lagere risicoklasse valt, profiteert u direct van een lagere hypotheekrente. Dit, in combinatie met een deel aflosvrij, kan voor lage maandlasten zorgen. Het is zelfs mogelijk om uw huidige lage hypotheekrente mee te verhuizen!

Persoonlijk advies, ook bij u thuis
Een huis kopen is waarschijnlijk de grootste uitgave in uw leven. Om deze reden krijgt u bij Vaes Finance op kantoor in Rotterdam of Spijkenisse of bij u thuis altijd persoonlijk advies. Dit kan overdag of zelfs in de avonden, wel zo makkelijk.

Een aantal voordelen van Land van Essche

  • Een hogere hypotheek vanwege een energiezuinig huis
  • Extra hypotheekrentekorting vanwege een energiezuinig huis
  • Meerwerk (keuken, badkamer, vloeren, etc.) voor 100% mee te financieren
  • De hypotheeklasten tijdens de bouwperiode volledig mee te financieren (geen dubbele lasten)
  • Overwaarde huidige koopwoning tijdelijk voor te financieren
  • Aflossingsvrij nog steeds mogelijk (lagere maandlasten)!
  • Uit meer dan 25 geldverstrekkers selecteren wij de beste deal voor u
  • Koopstartregeling bij geselecteerde woningen
  • Starterslening van maximaal € 35.000

Meer nieuws

LvE bericht 36

Fase 2

Vorige week heeft iedereen die ingeschreven stond als belangstellende goed nieuws gekregen. Speciaal voor deze groep geïnteresseerden is fase 2 in de verkoop gebracht. Deze mensen krijgen 3 weken de tijd om zich in te schrijven. De woningen die na de inschrijftermijn niet onder optie zijn, worden vrij op de markt gebracht.

LvE bericht 35

Nieuws over fase 2

De grote belangstelling voor Land van Essche heeft ons positief verrast.
Sneller dan verwacht kunnen we daarom verder met fase 2.