Architecten Land van Essche aan het woord

Geef RoosRos Architecten een locatie en een blanco vel en de architect zal komen met een verrassend ontwerp dat past in de omgeving. Zo ging het ook bij Land van Essche. De stedenbouwkundige van de gemeente had al een prachtige opzet gemaakt voor de indeling van de wijk en ontwikkelaar BOwonen sprak een duidelijke voorkeur uit om de woningen in het plan het populaire signatuur van de jaren 30 mee te geven.

Land van essche 1

Met deze uitgangspunten gingen Henri Zwerus en Mathijs Tabbers enthousiast aan de slag. "We werken graag samen met BOwonen omdat deze ontwikkelaar voor kwaliteit en betaalbaarheid staat. BOwonen is net als wij in de buurt gevestigd en lokaal betrokken.”

Visie gemeente omarmd
Mathijs: "Wij zijn blij om te zien dat de gemeente hier een heel ruimtelijke wijk voor ogen heeft met veel groen en dat BOwonen deze visie heeft omarmd. Het resultaat is dat je hier heerlijk landelijk kunt wonen bij water of groen. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat je de mooie omgeving ook direct bij je huis beleeft."

Sociale cohesie
Met de woningen aan de groenzone heeft RoosRos een zachte overgang gemaakt met een veranda. Ook een aantal appartementen op de begane grond aan de waterzijde hebben een veranda gekregen en daarbij zit bij diverse woningen de woonkamer aan de voorzijde. "Het fijne is dat buren elkaar hierdoor sneller ontmoeten, en dat komt de sociale cohesie ten goede. Daarnaast geeft een veranda een huis meerwaarde, omdat je niet alleen je achtertuin hebt om buiten te zijn, maar ook de buitenruimte voor je huis goed kunt gebruiken", licht Henri toe.

De kracht van eenheid
In Land van Essche worden veel verschillende woningtypen gerealiseerd. "We vonden het mooi om alle woningen én kleinschalige appartementengebouwen in dezelfde stijl en met dezelfde materialen te ontwerpen. Door deze eenheid krijgt de wijk een eigen karakter. We hebben alle zichtkanten van de woningen aantrekkelijk ontworpen met extra ramen, een overstekende kap, veranda's, gemetselde tuinmuren en soms zelfs een gemetselde buitenberging. Hierdoor krijgt Land van Essche een hoogwaardige uitstraling."

Ook de starterswoningen zijn ruim
Als we tot slot vragen wat de heren het meest aantrekkelijk vinden aan het plan, zijn ze duidelijk: "Het vele groen, de ruimte, de diversiteit én de mogelijkheid voor starters om hier een huis te kopen. Er is enorm veel vraag naar huizen voor starters. Vaak zijn deze zeer compact om het betaalbaar te houden. Het gevolg is dat je bij gezinsuitbreiding weer moet verhuizen. In Land van Essche zijn alle woningen ruim, zelfs die voor starters. Daardoor kun je hier echt een toekomst opbouwen met elkaar en met buren.”

Meer nieuws

LvE bericht 36

Fase 2

Vorige week heeft iedereen die ingeschreven stond als belangstellende goed nieuws gekregen. Speciaal voor deze groep geïnteresseerden is fase 2 in de verkoop gebracht. Deze mensen krijgen 3 weken de tijd om zich in te schrijven. De woningen die na de inschrijftermijn niet onder optie zijn, worden vrij op de markt gebracht.

LvE bericht 35

Nieuws over fase 2

De grote belangstelling voor Land van Essche heeft ons positief verrast.
Sneller dan verwacht kunnen we daarom verder met fase 2.