Architecten Land van Essche aan het woord

Geef RoosRos Architecten een locatie en een blanco vel en de architect zal komen met een verrassend ontwerp dat past in de omgeving. Zo ging het ook bij Land van Essche. De stedenbouwkundige van de gemeente had al een prachtige opzet gemaakt voor de indeling van de wijk en ontwikkelaar BOwonen sprak een duidelijke voorkeur uit om de woningen in het plan het populaire signatuur van de jaren 30 mee te geven.

Land van essche 1

Met deze uitgangspunten gingen Henri Zwerus en Mathijs Tabbers enthousiast aan de slag. "We werken graag samen met BOwonen omdat deze ontwikkelaar voor kwaliteit en betaalbaarheid staat. BOwonen is net als wij in de buurt gevestigd en lokaal betrokken.”

Visie gemeente omarmd
Mathijs: "Wij zijn blij om te zien dat de gemeente hier een heel ruimtelijke wijk voor ogen heeft met veel groen en dat BOwonen deze visie heeft omarmd. Het resultaat is dat je hier heerlijk landelijk kunt wonen bij water of groen. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat je de mooie omgeving ook direct bij je huis beleeft."

Sociale cohesie
Met de woningen aan de groenzone heeft RoosRos een zachte overgang gemaakt met een veranda. Ook een aantal appartementen op de begane grond aan de waterzijde hebben een veranda gekregen en daarbij zit bij diverse woningen de woonkamer aan de voorzijde. "Het fijne is dat buren elkaar hierdoor sneller ontmoeten, en dat komt de sociale cohesie ten goede. Daarnaast geeft een veranda een huis meerwaarde, omdat je niet alleen je achtertuin hebt om buiten te zijn, maar ook de buitenruimte voor je huis goed kunt gebruiken", licht Henri toe.

De kracht van eenheid
In Land van Essche worden veel verschillende woningtypen gerealiseerd. "We vonden het mooi om alle woningen én kleinschalige appartementengebouwen in dezelfde stijl en met dezelfde materialen te ontwerpen. Door deze eenheid krijgt de wijk een eigen karakter. We hebben alle zichtkanten van de woningen aantrekkelijk ontworpen met extra ramen, een overstekende kap, veranda's, gemetselde tuinmuren en soms zelfs een gemetselde buitenberging. Hierdoor krijgt Land van Essche een hoogwaardige uitstraling."

Ook de starterswoningen zijn ruim
Als we tot slot vragen wat de heren het meest aantrekkelijk vinden aan het plan, zijn ze duidelijk: "Het vele groen, de ruimte, de diversiteit én de mogelijkheid voor starters om hier een huis te kopen. Er is enorm veel vraag naar huizen voor starters. Vaak zijn deze zeer compact om het betaalbaar te houden. Het gevolg is dat je bij gezinsuitbreiding weer moet verhuizen. In Land van Essche zijn alle woningen ruim, zelfs die voor starters. Daardoor kun je hier echt een toekomst opbouwen met elkaar en met buren.”

Meer nieuws

Lve 6m brede woning (Laan)

Prijsranges

Bent u ook zo benieuwd wat de huizen in Land van Essche gaan kosten? Goed nieuws! In deze nieuwsbrief maken we de prijsranges bekend. Lees alles op uw gemak door. Mocht u naar aanleiding van de prijzen een andere voorkeur voor een woning hebben dan u eerder heeft aangegeven, dan kunt u dit aanpassen in uw account.

De Jong Makelaardij 4078kopie

Bij De Jong laten ze u nieuwbouw beleven alsof het al gebouwd is

Het enthousiaste team van Makelaardij de Jong kan niet wachten om u te ontmoeten én te begeleiden. We spreken met Jens en Donald de Jong, die namens het team vertellen hoe zij u helpen bij de aankoop. In een notendop dan, want eenmaal aan tafel met één van de nieuwbouwmakelaars wordt alles stap voor stap doorgenomen.

Ooms Veldhoen en Romeijn Makelaars

Bij Roy en Dagmar bent u in goede handen

Ooms Makelaars is een van de makelaars die Land van Essche gaat verkopen. Ooms heeft 10 kantoren, in de regio  groot-Rotterdam en Oud-Beijerland is daar één van. In Oud-Beijerland werken nieuwbouwexperts Roy Ehbel en Dagmar Hendriks. Zij zijn straks degenen met wie u de gesprekken heeft en bij wie u uw vragen kunt stellen. Een moment waar beide erg naar uitkijken, vertelt Roy.